Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dajbych představil unikátní Toyotu Hilux 6×6, hasičskou nástavbu vyrobí KOBIT

Autosalon Dajbych představil v Plzni na tradiční akci pro firmy, které využívají pro práci terénní vozy, hned několik zajímavých novinek. Akce pořádané každoročně už 15 let se zúčastnili desítky zástupců společností z různých oborů, např. zemědělství, energetiky, stavebnictví, lesnictví, IZS, či různé státní instituce.

Hlavním tahákem byla premiéra nového projektu firmy Dajbych – Toyoty Hilux 6×6. Důvodem vzniku netradičního vozu byly požadavky klientů na větší nosnost a prostor na náklad či nástavby. Výsledek? Nosnost 3 tuny, až 3,5 tuny na tažném zařízení a délka ložné plochy až 4 552 mm.

Vozidlo 6×6 Hilux najde využití v široké škále nástaveb; první kus míří do partnerské firmy Kobit k přestavbě na hasičský speciál.

Využitím podvozku pick-upu Hilux se dosáhlo nejen zachování pověstných terénních schopností (v některých ohledech dokonce vylepšení), ale také snadnější homologace vozu a snížení servisních nákladů díky využití originálních dílů Toyota.

Hilux 6×6 je přestavba běžné Toyoty Hilux evropské homologace s Euro 6, kterou provádí firma Dajbych, s.r.o. Úprava probíhá individuálně vždy podle přání konkrétního zákazníka.

Přečtěte siŠestikolové Toyoty pro slovenské hasiče vyrobili v THT, speciál uveze v odnímatelné nástavbě dva tisíce litrů vody

Nosnost 3 tuny

Vozidlo má až trojnásobné užitečné zatížení oproti pick-upu 4×4, je vhodné na převážení těžších trvalých i dočasných nákladů i s pomocí samonivelačního systému vzduchového odpružení.

Nosnosti náprav a poměr zatížení přední nápravy umožňují široký rozsah zatížení a umístění nákladu. Který se vejde do většího nákladového prostoru, protože prodloužení podvozku o 1 230 mm výrazně zvětšuje zadní nákladovou plochu.

Vylepšená průchodnost terénem

Toyota Hilux 6×6 má zvýšenou trakci díky 6 hnaným kolům, rozložení zatížení zvyšuje pohyblivost vozidla. Díky svým vlastnostem je Hilux 6×6 ideální pro přestavby a individuální úpravy v mnoha odvětvích.

Užitečné zatížení, nákladový prostor, mobilita a stejný typ kol na nápravách se ideálně hodí pro řadu speciálních hasičských a záchranářských vo­zů.

Sdílet