Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Struhařov má zrekonstruovanou a rozšířenou zbrojnici, pro Tatru byla přistavěna třetí garáž

V sobotu 25. ledna 2020 proběhlo ve Struhařově v okrese Praha-východ slavnostní otevření dvou dotačních projektů. Kromě nových chodníků podél silnice 113 došlo také k otevření rozšířené a zrekonstruované hasičské zbrojnice.

Přečtěte siKobit dodal hasičům ve Struhařově Tatru Force, budoucí osud Josefiny určily "sudičky"

Když hasiči v roce 2018 přebírali novou Tatru Force, hasičárna měla dvě garáže a zvenčí nevypadala zrovna přitažlivě. Jednotka se dlouhodobě potýkala s nedostatečným zázemím a nedostatečnou odolností hasičské zbrojnice.

Předmětem projektu „Rekonstrukce a rozšíření hasičské zbrojnice JSDH Struhařov“ tak bylo mimo jiné zodolnění hasičské zbrojnice JSDH Struhařov vůči nepříznivým dopadům extrémního a dlouhotrvající­ho sucha.

Přistavěna byla třetí garáž, zároveň s tím došlo k rozšíření společenského sálu v prvním patře a kompletní rekonstrukci a zvýšení krovů a střechy. Nové je i zázemí pro hasiče, včetně šaten a koupelny.

Celkové náklady na stavbu byly 8.077.650 Kč, z toho dotace činila 4.750.000 korun. Zbylou částku 3.327.650 Kč hradila obec, velkou část prací odpracovali členové jednotky.

V obci Struhařov byl založen 1. března 1895 dobrovolný hasičský sbor. U založení bylo podle dochovaných dokumentů 12 místních občanů.

Jednotka je v rámci plošného pokrytí sil a prostředků zařazena do kategorie JPO III a je předurčena i pro zásahy mimo katastr obce Struhařov. V I. stupni poplachu zasahuje kromě Struhařova i v obcích Zvánovice, Louňovice, Svojetice a Klokočná.

Sdílet