Středa 15. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Převrácený Hagglunds vyprošťovali hasiči v Peci pod Sněžkou, hrozil únik provozních kapalin do potoka

Dvě jednotky hasičů byly vyslány k převrácenému obojživelnému pásovému vozidlu v Peci pod Sněžkou, událost byla hlášena bez zranění osob. Vzhledem k tomu, že se rolba převrátila směrem k potoku, existovalo podezření na únik provozních kapalin do vody.

Z toho důvodu byly o události vyrozuměny cestou krajského operačního a informačního střediska také orgány ochrany životního prostředí. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Pece pod Sněžkou.

Hasiči stroj zajistili proti dalšímu pohybu a průzkumem zjistili, že kapaliny se dostaly jen do sněhu, vodní tok nebyl zasažen. Pro jistotu na něj jednotky umístily sorpční hady, kdyby došlo během vyprošťování k dalšímu úniku.

Přečtěte siHasiči v Moravskoslezském kraji využívají dvojici pásových vozidel Hägglunds BV206 pro přesun v nepřístupném terénu

Před 13. hodinou se hasičům podařilo Hagglunds vytáhnout zpět na komunikaci, z vozidla unikly další náplně, naštěstí už jen na komunikaci. Dobrovolná jednotka se pak postarala o odstranění kontaminované­ho sněhu.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet