Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyproštění osobního automobilu ve Staré Bělé provedli hasiči vyprošťovacím speciálem OMARS

V pondělí 29. června 2020 krátce po 17. hodině byli profesionální hasiči Moravskoslezského kraje požádání, prostřednictvím operačního střediska HZS MSK, o pomoc při vytažení osobního automobilu, který sjel do výkopu v městském obvodu Statutárního města Ostravy, Staré Bělé.

Na místo události byla povolána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Ostrava-Zábřeh s jedním zásahovým automobilem.

Při příjezdu jednotky na místo události bylo zjištěno, že došlo ke sjetí jedné části vozidla do neoznačeného výkopu, který byl ke smůle řidiče plný dešťové vody, a tedy skrýval své nebezpečí. Hasiči ihned zajistili vozidlo proti dalšímu pohybu a pokusili se jej svými silnými pažemi vyprostit.

To se jim však nepovedlo, a proto si velitel zásahu povolal na pomoc vyprošťovací automobil „OMARS“ ze stanice Ostrava-Zábřeh. Za pomocí vyprošťovacího speciálu bylo vozidlo během pár minut, bez jakéhokoliv poškození, vysvobozeno z pasti.

Hasiči následně provizorním způsobem provedli vyznačení výkopu, vozidlo předali majiteli a vrátili se na základnu.

Přečtěte siVyprošťovací speciál moravskoslezských hasičů s ramenem Omars a jeřábem HIAB je postaven na podvozku Tatra Force
Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet