Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ředitel HZS Moravskoslezského kraje generál Vlček objasnil v rozhovoru pro Českou televizi laikům problematiku zásahů u výškových budov

Po tragickém požáru v Bohumíně, při kterém zemřelo 11 osob, se v komentářích a diskuzích na internetu vyrojily desítky příspěvků a svědectví, které dehonestovaly nasazení hasičů.

Laická veřejnost totiž nemá ponětí o parametrech hasičské techniky a problematikou požární prevence se nezabývá, stejně jako se hasiči obvykle nevěnují problematice jiných profesí.

Přečtěte siTragický požár bytu v Bohumíně má na svědomí 11 lidských životů

Mnoho diskutérů čerpá své zkušenosti z filmů, ve kterých vybuchují osobní automobily už při poškození zpětných zrcátek a hasiči se hrdinsky vrhají uvázaní na statickém laně k několikametrovým seskokům z oken se zachraňovanými v náručí.

Česká televize, která stejně jako další média přinesla tato laická svědectví z místa zásahu, natočila na stanici HZS Moravskoslezského kraje v Ostravě-Zábřehu rozhovor s ředitelem brig. gen. Ing. Vladimírem Vlčkem, Ph.D., MBA.

Lidé, kteří zrovna nekomentují na internetu události běžného dne pohledem diváka, se tak mohou podívat, jak věci v reálu fungují.

Sdílet