Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ford Transit ve Vilémově stál necelý milion korun, hasiče bezpečně doveze k zásahům

Obec Vilémov pořídila pro svou jednotku sboru dobrovolných hasičů nový dopravní automobil Ford Transit v základním provedení. S financováním automobilu za 992 923 korun včetně DPH pomohla dotace z Ministerstva vnitra a Ústeckého kraje.

Slavnostní předání proběhlo 3. října 2020 za účasti místních hasičů, kolegů z okolních obcí a měst a představitelů obce. Program zahájili mladí hasiči uhašením hořícího domečku, následovalo slavnostní předání klíčů a požehnání.

Přečtěte siHasiči z Mikulášovic na Děčínsku jezdí k zásahům novým dopravním automobilem Ford Transit s přívěsným vozíkem

Podvozek vozidla je určen pro městský provoz. U dveří řidiče je zásuvka pro konzervaci a dobíjení akumulátorů.

Pro spojení slouží vozidlová radiostanice Motorola GP 360, ruční radiostanice jsou umístěny v dobíjecích úchytech. V těch najdeme i dvojici ručních svítilen.

Ve vybavení jsou dva LED světlomety o světelném toku 1 300 lumenů s magnetickým uchycením. O osvětlení bezprostředního okolí Fordu se starají LED světla na bocích a v zadní části.

Sedadla jsou ve všech třech řadách orientována ve směru jízdy. Do prostoru pro osádku se přistupuje posuvnými dveřmi na pravé straně, pro komfort nechybí druhý výměník topení.

V přední části kabiny je uchycena kamera pro záznam jízdy, aktivuje se po nastartování automobilu. V zadní části vozu je couvací kamera.

Světelná část výstražného zařízení je modročervené kombinace, vzadu nechybí oranžová sváděcí alej.

Zavazadlový prostor je v podlaze vybaven čtveřicí kotvících bodů pro uchycení nákladu, rozměrné příslušenství lze uložit na střešní nosič.

Sdílet