Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Moravskoslezští hasiči disponují přívěsem s elektrocentrálou o výkonu 65 kVA a osvětlovacím stožárem

Dvounápravový přívěs s pneumaticky výsuvným osvětlovacím stožárem a dieselagregátem o výkonu 65 kVA mají ve svém vozovém parku profesionální hasiči v Moravskoslezském kraji, pořídili ho za 999 640 korun včetně DPH.

Konstrukce přívěsu

Přívěs s nosností 1 800 kg na každou z tandemově uspořádaných náprav je odpružený speciálními gumovými silentbloky. V kolových jednotkách jsou mechanické brzdy, nechybí couvací automatika ani nájezdová brzda.

Spojovací zařízení s okem pro čep o průměru 40 mm umožňuje změnu výšky oka od země dle tažného vozidla.

Podlaha je z vodovzdorné protismykové překližky o tloušťce 12 mm. V rozích ložné plochy najdeme podpěrné mechanicky stavitelné nohy, lze je vysunout o 700 mm na každou stranu.

Vybavení přívěsu

V přední části přívěsu je namontován pneumaticky výsuvný osvětlovací stožár o maximální výšce 6 900 mm nad úrovní terénu a šesticí 180W LED světlometů. Jejich celkový světelný tok je 126 000 lumenů. Tlak pro vysouvání dodává vestavěný kompresor.

Přečtěte siHZS Moravskoslezského kraje disponuje dvěma elektrocentrálami o výkonu 250 kVA, obě nasadí ve Slovinsku

Dieselagregát dosahuje výkonu 65 kVA/52 kW v režimu STANDBY a 60 kVA/48 kW v režimu PRIME. Součástí karosérie přívěsu je integrovaný rozvaděč. Hlučnost agregátu Caterpillar je 65 – 68 dB ve vzdálenosti 7 metrů od stroje.

Režim STANDBY – V tomto režimu je možný trvalý provoz stroje do proměnlivé zátěže v případě poruchy v rozvodné síti průměrně na 70 % jmenovitého výkonu po dobu maximálně 500 hodin v průběhu 1 roku (doporučeno 200 hodin za 1 rok). Typická aplikace je záložní zdroj pro všeobecné použití. Není přípustné přetížení stroje.

Režim PRIME – V tomto režimu je možný trvalý provoz stroje do proměnlivé zátěže bez časového omezení proběhu průměrně na 70% jmenovitého výkonu. Přetížení je možné maximálně o 10 %, a to po dobu jedné hodiny v průběhu 12 hodin. Celková doba přetížení je maximálně 25 hodin za 1 rok. Typické použití je záložní zdroj v průmyslu.

Zdroj: elektrika.cz

Sdílet