Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči v Libuši vymění starou cisternu za novější a modernější, dříve sloužila u HZS hl. m. Prahy

Na hasičské zbrojnici v Libuši slavnostně předali zástupci HZS hl. m. Prahy cisternu jednotce místních dobrovolných hasičů. Slavnostní akt proběhl za účasti náměstka pro IZS plk. Jana Hory, ředitele IZS plk. Františka Lose a zástupců MČ Praha – Libuš.

Jedná se o cisternu CAS 20/2000/120-M1T na podvozku Volvo FL 4XR3, kterou v minulosti používal HZS hl. m. Prahy.

Mnohé z vás napadne, není-li to Volvnaut nebo DAFolvo, nicméně není to tak – sdílení kabin či dalších dílů je dnes standardem napříč tímto průmyslem. – pozn. red.

Přečtěte siPrvovýjezdové Volvo za osm milionů pořídil pražským hasičům magistrát, technicky vybavená cisterna poslouží i v tunelovém komplexu Blanka

Dobrovolní hasiči v Libuši tak vymění starou CAS K25 Liaz z roku 1990. Výměna byla doporučena vzhledem ke stáří a stavu vozidla a náročnosti udržování v provuzuschopném stavu. Zároveň jde i o omlazení vozového parku v souvislosti se změnou kategorie jednotky z JPO V na JPO III.

Přečtěte siPražský hasičský profesionální sbor předal cisternu dobrovolným hasičům v Praze 8

Vedení Prahy finančně podporuje i pražský hasičský profesionální sbor. Nákupem nové techniky tak může HZS hl. m. Prahy na oplátku podpořit dobrovolné sbory v Praze sice starší, ale funkční technikou pro zásah.

Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet