Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní automobil Volkswagen Transporter dodala firma KOBIT – THZ hasičům z Lázní Bohdaneč

Do Lázní Bohdaneč dodala pro jednotku sboru dobrovolných hasičů firma KOBIT – THZ nový dopravní automobil Volkswagen Transporter 6.1 Kombi s pohonem všech kol systémem 4Motion.

Vůz je poháněn naftovým dvoulitrovým čtyřválcem o výkonu 150 kW, převodovka je automatická DSG.

Vůz je osmimístný. Elektronicky ovládanou klimatizaci doplňuje druhý výměník topení v prostoru pro osádku. Do něj se vstupuje posuvnými dveřmi na pravém i levém boku automobilu.

Na levém boku je zásuvka Rettbox pro dobíjení a konzervaci akumulátorů.

Pro spojení slouží analogová vozidlová radiostanice Motorola DM4600, ve dvojici dobíjecích úchytů mezi sedačkami řidiče a velitel jsou ruční radiostanice Motorola DP4800. Další dva dobíjecí úchyty jsou určeny pro ruční svítilny Streamlight Survivor.

Přečtěte siDennise si hasiči v Lázních Bohdaneč sehnali a opravili sami, sedmičková Tatra dorazila díky IROPu

Okolí automobilu je osvětleno LED světlomety na bocích a v zadní části vozu, ve výbavě nechybí dvojice přenosných LED světlometů s magnetickým uchycením a světelným tokem 1 300 lumenů.

Světelné výstražné zařízení je červenomodré kombinace s červenou částí rampy na levé straně, vzadu je oranžová sváděcí alej.

Zavazadlový prostor je přístupný výklopnými dveřmi s prosklením. Jeho objem umožňuje uložení osmi zavazadel o objemu 120 litrů a hmotností 30 kg, v podlaze jsou čtyři kotvící body s tažnou silou každého 3 kN. Tažné zařízení utáhne přívěs až do hmotnosti 2 300 kg.

Sdílet