Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči čerpali vodu v ostravské nemocnici, zajistili i napojení na dieselagregát

Celkem tři jednotky profesionálních hasičů zasahovaly ve čtvrtek v Městské nemocnici Ostrava. Ze suterénu nemocnice museli odčerpat přibližně 600 metrů krychlových vody.

Krátce před půl devátou hodinou ranní bylo na operační středisko Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje nahlášeno zatopení suterénu budovy A v areálu Městské nemocnice Ostrava. Na místo postupně vyjeli hasiči ze stanice Ostrava-Fifejdy, kteří mají areál v sousedství, a další hasiči z ostravských stanic Zábřeh a Slezská Ostrava.

Na místě události čekal na hasiče zatopený suterén o rozloze přibližně 40 × 20 metrů. Podle odhadu do suterénu budovy nateklo až 600 m3 vody. Hasiči na vyčerpání vody použili celkem 6 ks kalových čerpadel, které dohromady čerpadly 4,5 m3 vody za minutu.

Hasiči na místo dále přivezli 10 ks vysoušečů, které jsou aktuálně nemocnici k dispozici pro vysušení stěn a zařízení vytopených prostor.

Během zásahu byla budova odstavena jak od vody, tak i elektrické energie. Spolu s nemocnicí tak hasiči zajišťovali i provizorní napojení budovy na náhradní zdroj elektrické energie, aby nebyl chod dané budovy nemocnice na delší dobu omezen.

Ve večerních hodinách se hasičům podařilo napojit celou budovu A ostravské nemocnice na velký dieselagregát, který by dle předpokladu měl být k dispozici na místě 2–3 dny.

Přečtěte siHZS Moravskoslezského kraje disponuje dvěma elektrocentrálami o výkonu 250 kVA, obě nasadí ve Slovinsku

09.07.2022

Pokračujeme v nepřetržité dodávce elektřiny do pavilonu A Městské nemocnice v Ostravě, předpoklad nasazení našich kontejnerových elektrocentrál na místě události je přibližně do středečního poledne.

Zapojena jsou tři podlaží budovy (např. hemodialýza, sterilizační pracoviště) a vzduchotechnika ve sklepě. Průběžně centrály doplňujeme naftou z našeho kontejneru – spotřeba je přibližně 20 litrů nafty za hodinu provozu.

V rozvodně v suterénu jsou nasazeny naše vysoušeče zdiva.

Sdílet