Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Termokamera, posypový vozík i technické přilby od Drägera. Hasičům v Košťanech přispěla Nadace Agrofert

Zbrusu novým vybavením nyní disponují hasiči v Košťanech. Díky nadaci Agrofert, která přispěla částkou 50.000 Kč a městu Košťany, které doplatilo zbývající částku, hasiči pořídili do své výbavy nový posypový vozík, termokameru a 6 kusů přileb Dräger na technické zásahy.

Přečtěte siDobrovolní hasiči v Košťanech na Teplicku mají novou cisternu a zbrusu nový sbor

Posypový vozík bude hasičům sloužit především při úklidu silnic po vyteklých provozních kapalinách na větších vzdálenostech, termokamera bude hojně využívána při požárech a vyhledávání případných skrytých ohnisek a přilby pak na různé technické zásahy. Velkou výhodou těchto přileb je především hmotnost.

Hasiči pořídili toto vybavení koncem července a začátkem srpna a hned vše bylo využito při “ostrém zásahu“. Nejprve 2× za sebou byla využita termokamera – při požáru travního porostu na Dlouhé Louce a následně při zásahu v Národním parku České Švýcarsko.

Přečtěte siPředstavujeme vylepšenou verzi skládacího posypového vozíku SDC03 pod značkou ECCOTARP

Posypový vozík byl využit u vyteklé nafty na silnici od Kamenného Pahorku až do Hrobu a přilby na technické zásahy pak byly využity v Národním parku i při požáru travního porostu v Košťanech.

Děkujeme Nadaci Agrofert a městu Košťany za finanční příspěvek na pořízení tohoto vybavení, které opět posunulo naší výjezdovou jednotku v akceschopnosti o velký kus dále.

JSDH Košťany
Sdílet