Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vítězové Mistrovství ČR ve vyprošťování dobrovolných jednotek dostanou křišťálové ceny z jablonecké Preciosy

Už v sobotu 2. září 2023 se v Liberci utká 14 hasičských soutěžních týmů z celého Česka při VII. mistrovství České republiky ve vyprošťování. Ti nejlepší převezmou kromě jiných darů také cenné křišťálové trofeje regionální výroby. Každá trofej je z českého křišťálu Preciosa, váží zhruba dvě kila a celý výrobní proces trval přibližně 4 týdny.

Přečtěte siV Liberci proběhlo VII. Mistrovství ČR jednotek sborů dobrovolných hasičů ve vyprošťování, nejlepší byli hasiči z Rudné

Trofeje pro vítěze mistrovství připravuje společnost Preciosa, která vyráběla ceny mj. i pro vítěze světoznámé cyklistické soutěže Tour de France či taneční soutěže Star Dance. Ceny se vyráběly z českého křišťálu Preciosa a ve 3D rozměrech zobrazí logo mistrovství. Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje je získá díky Nadaci Preciosa.

„Jako nadace podporujeme důležité subjekty regionu,“ říká ředitelka Nadace Preciosa Andrea Kroupová. „S libereckými profesionálními hasiči nespolupracujeme poprvé. Tato spolupráce je ovšem jiná, netradiční v tom, že je letos kreativní. Tentokrát se nejedná o finanční podporu na věcné prostředky pro hasiče, ale pracujeme s křišťálem, s něčím tak typickým pro Preciosu a dáváme tím trofejím vyšší hodnotu,“ doplňuje Andrea Kroupová.

„K vzniku trofejí jsme využili řadu výrobních technologií – nejzajímavější z nich je řezání vodním paprskem,“ říká za společnost Preciosa Beauty Tereza Rudolfová a dál vysvětluje: „Touto technologií definujeme finální vzhled. Následuje ruční dobrušování, barvení jednotlivých částí pomocí hydroglazury a pískování textů.“

Trofeje v celkové hodnotě několika desítek tisíc korun obdrží nejenom vítězové mistrovství ve vyprošťování u dopravních nehod, ale také týmy, které se umístí na druhém a třetím místě.

Přečtěte siV Libereckém kraji mají tři nové cisterny od Kobitu s Cobrou; sloužit budou v Liberci, Jablonci a České Lípě
Jaroslava Benešová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet