Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cisterny Tatra Force pro velkoobjemové hašení dodá v souvislosti s plněním rámcové smlouvy firma KOBIT – THZ

Na základě loňské výzvy na dodávku velkoobjemových cisternových automobilových stříkaček CAS 30 – jak pro hasiče, tak pro armádu – byla podepsána rámcová smlouva s firmou KOBIT – THZ.

Velkoobjemová cisternová automobilová stříkačka bude mít kabinu se čtyřmi sedadly, nebude chybět nezávislé vytápění a centrální zamykání. Postavena bude na podvozku Tatra Force současné modelové řady – tedy ještě s kabinou „Vojta“.

Smlouva je postavena na dvouleté období a až 87 kusů cisteren. Základní cena za jeden vůz je 10 074 097 korun včetně DPH, další náklady bude tvořit příslušenství, radiokomunikační prostředky a volitelná výbava.

Přečtěte siDvounápravovou Tatru Force pořídila svým dobrovolným hasičům obec Tichá, vybavena je novým sekvenčním řazením systému Norgren a prostornější kabinou

Šestikolový podvozek Tatra 815–7T5R31.414.6×6.1 je zařazen v kategorii pro terénní provoz. Podvozek umožňuje regulaci světlé výšky pod nápravou v rozmezí +90/-120 mm vůči provozní světlé výšce. Požadovaná maximální výška automobilu je u této techniky 2 900 mm.

Samozřejmostí je automatický převodovka Allison 4500 s hydrody­namickým měničem. Kola všech náprav jsou osazena kotoučovými brzdami.

S ohledem na možný výskyt povodní v hasebním obvodu je Tatra schopna brodit klidnou vodou do hloubky 1 200 mm.

Ve standardním vybavení bude nádrž na hasivo vyrobena z polyesteru vyztuženého skleněnými vlákny. Vůz pojme 9 000 litrů vody a 540 litrů pěnidla.

Sdílet