Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě čtyřkolky v Kojetíně zemřel její řidič, hasiči k vytažení stroje využili pásový speciál Hägglunds

Tři jednotky hasičů zasahovaly v pátek 13. října 2023 večer u dopravní nehody čtyřkolky na sjezdovce na Svinci v Kojetíně.

Událost byla hasičům oznámena dvě minuty před devatenáctou hodinou. K zásahu byla vyslána profesionální jednotka ze stanice v Novém Jičíně a dobrovolní hasiči ze Starého Jičína.

Při příjezdu na místo události již zdravotníci prováděli resuscitaci motorkáře – ta však nebyla úspěšná a lékař tak konstatoval smrt. Tělo hasiči transportovali na horní část sjezdovky v nosítkách.

Pro vyproštění havarované čtyřkolky si velitel zásahu povolal pásový speciál BV206 Hägglunds ze stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ve Frýdku-Místku. Provozovatel sjezdovky ji po celé délce rozsvítil a výrazně tak jednotkám usnadnil práci.

Přečtěte siHasiči v Moravskoslezském kraji využívají dvojici pásových vozidel Hägglunds BV206 pro přesun v nepřístupném terénu

Hasiči pomocí této techniky vytáhli čtyřkolku z lesa na okraji sjezdovky a poté ji zajištěnou za Hägglunds svezli dolů. Tam stroj naložili na vozík a předali ho k dalšímu šetření policistům.

Jakub Kozák
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet