Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Medvídek firmy Eltrans je předváděcím konceptem hasičského automobilu na podvozku GAZ Next

Firma Eltrans z Liberce připravila pro účely prezentace vzorový dopravní automobil Teddy Bear na podvozku GAZ Next. Jeho cena začíná na 1 450 790 korunách včetně DPH a dále se odvíjí od požadovaného vybavení.

Vzhledem k tomu, že se jedná o vozidlo s maximální přípustnou hmotností 3 500 kg, lze si do něj zvolit i benzinový motor či motor spalující benzin a LPG.

Na výběr jsou čtyři agregáty – benzinový EVOTECH A275 o výkonu 78,5 kW, EVOTECH A2755 – LPG o výkonu 76,7 kW a naftové motory od Volkswagenu o výkonu 110 kW či ISF od firmy Cummins o výkonu 120 kW.

Přečtěte siUnikátní dopravní automobil GAZ Sadko Next pořídila pro své hasiče obec Olešník

Podvozek má rámovou konstrukci, poháněna je zadní náprava. Ta může být na přání vybavena uzávěrkou diferenciálu. Převodovka je manuální.

Kabina je sedmimístná, třídveřová Sedmičlenná osádka sedí na dvou řadách sedadel orientovaných ve směru jízdy.

Dopravní automobil s nástavbou firmy Eltrans má na obou bocích dvojici schrán s příslušenstvím, další prostor pro výbavu – primárně pro přenosnou motorovou stříkačku – je v zadní části automobilu.

Firma v rámci volitelné výbavy nabízí například i elektrický lanový naviják, osvětlovací stožár či nádrž na vodu o objemu až 400 litrů.

Sdílet