Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Od včerejších nočních hodin několik dopravních nehod na Litovelsku

Profesionální jednotka z Litovle od včerejších nočních hodin, ale i během dnešního dopoledně několikrát vyjížděla k likvidaci následků po dopravních nehodách. Nejprve již zmiňovaná dopravní nehoda kterou si můžete celou přečíst zde, následně o několik minut později další dopravní nehoda na R35 a to dodávkové vozidla necelý půl kilometr od této nehody.

Na přelomu čtvrtka s pátkem již dvacet minut po půlnoci 10. 12. 2010, opět jednotka z požární stanice v Litovli, zasahovala u nehody dodávkového vozidla u Nasobůrek. Ta po kolizi zůstala na boku a přivolaní hasiči na místě provedli vrácení zpět na kola a následně za použití navijáku vozidlo z příkopy vyprostili.

V 08:09 ráno vyjížděla již po vystřídání směn jednotka ze stejné stanice k dopravní nehodě dvou osobních vozidel a jednotho nákladního vozidla a to opět nedaleko Unčovic na staré komunikaci u Rozvadovic, na místě došlo ke zranění jedné osoby, která byla při příjezdu jednotky již v péči přivolané Zdravotnické záchranné služby. Hasiči zde provedli protipožární opatření a zamezení úniku provozních kapalin.

Během likvidace následků této dopravní nehody byla jednotka vyžádána k místu střetu dvou kamiónu a osobního vozidla z předchozího nočního zásahu hasičů, zde zůstal ještě jeden z havarovaných kamiónu, kterého na místě vyprošťovala odtahová služba. Při této činnosti došlo k úniku zhruba 300 litrů nafty. Vzhledem k tomu, že jednotka stále prováděla likvidační práce u dopravní nehody u Rozvadovic, k likvidaci vyrazila jednotka z centrální stanice v Olomouci a Litovelská jednotka poté připojila ke kolegům z Olomouce.

Obě jednotky na rychlostní komunikaci R35 likvidovaly uniklé provozní kapaliny sorbentem a před desátou hodinou se obě jednotky vrátily zpět na své základny.

**Soutěžní otázka pro dnešní den: Jaký den, měsíc a rok vypukl největší požár v Litvínovském rafinerii Chemopetrol a.s, který se hasil několik dní. První správná odpověď vyhrává tričko Iron Fireman. Odpovědi zasílejte na soutez@pozary.cz

Požár byl ohlášen 23. 11. 2996 první správnou odpověď zaslala Nicole Rauvolfová gratulujeme**

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet