Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozíte ve svém soukromém voze nějaké vybavení nad rámec předpisů pro případ nouze?

Již v roce 2008 byl na základě diskuze na serveru POŽÁRY.cz uveřejněný článek o tom, co nosí hasiči po kapsách ve svých zásahových oblecích, co mají však hasiči při sobě v době volna pro případ pomoci?

V reakci na našem facebookovém profilu ohledně informace o uhašení požáru auta jeho řidičem, připravujeme malý článek o tom, co lidé – hasiči, vozí např. ve svých osobních automobilech či nosí u sebe pro případ setkání se s mimořádnou událostí.

Přeci jen, s dopravní nehodou či požárem vozu, prostě s nějakou mimořádnou událostí se můžeme setkat kdykoliv. V práci (HZS, JSDH) je pomoc relativně snadná, vytáhneme vše potřebné ze zásahového vozu, ale jak je tomu v době volna? Dokážeme pomoct nejen tím, co známe, na co jsme cvičeni, či tak jako mnozí lékaři, co sebou vozí svůj doktorský kufr, máme i my nějaké pomůcky ve svém automobilu kromě znalostí v hlavě?

Někdo vozí hasící přístroj, jiný zase hasící sprej, povinnost to není, ale… Co vozíte v kufru dalšího? Řezač pásů? VRVN? Krční límec? Páčidlo? Nadstandartní lékárničku? Láhev s pitím či třeba jen ,,pohotovostní balíček ,,tatranek“?

Když se jdete třeba jen projít po městě, nosíte někde po kapsách chirurgické rukavice (šprcky, aidsky, latexy či jak je kdo nazývá)? Existují i malé roušky na umělé dýchaní v podobě přívěsků na klíče Podělte se o to s ostatními. Své postřehy, eventuálně fotografie ,,vybavení“ nám zašlete na redakční mail pozary@pozary.cz.

Článek o tom, co mají hasiči po kapsách ve svých zásahových oděvech naleznete zde: https://www.pozary.cz/…-po-kapsach/

Sdílet