Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

PŘEDSTAVENÍ: Hasiči Suchdol nad Lužnicí JPO II/1

Jednotka ze Suchdola nad Lužnicí je zařazena v kategorii JPO II/1 s předurčeností na dopravní nehody.

Slouží se 12 hodinové pohotovosti vždy v počtu 1 velitel, 1 strojník a 2 hasiči. Služby jsou napsány měsíc dopředu dle směn, které kluci mají v práci a sestavuje je velitel jednotky. Svolávání jednotky probíhá pomocí SMS, AMDS a nebo Pelig z krajského operačního střediska v Českých Budějovicích.

Technika , kterou máme k dispozici je CAS 32 T815 po repasi ve firmě Komet Pečky v roce 2010, RZA VW Transporter repase ve firmě Spitfire, Škoda 706 RTHP repase Komet Pečky a DA Avia, která prošla opravou karoserie a laku ve Stráži nad Nežárkou.

RZA je vybaven střední vyprošťovací sadou Holmatro, zvedacími vaky, zachytávačem airbagů, motorovou pilou, řezačem skla, nářadím na otevírání uzavřených prostor, vakuovou matrací, dlahami a lékařským batohem, Scoop rámem atd…Více o technice a vybavení najdete na našem webu: hasici-suchdol.estran­ky.cz.

Co se týče výjezdů, tak jednotce se každý rok zvedá počet událostí. V roce 2009 to bylo 108 výjezdů a loňský rok jsme zakončili se 118 zásahy. Nejčastěji vyjíždíme k dopravním nehodám, dále k technickým zásahům a nejméně je požárů. Nyní probíhá i výcvik lezeckého družstva pod vedením lezeckého instruktora od HZS SŽDC České Budějovice.

Uvidíme co nás čeká do budoucna, ale je zde snaha o získání nového automobilu místo dosluhující Škody 706 RTHP. Město nám hodně pomáhá, tak snad tomu bude i do budoucna.

Ondřej Vajo
Hasiči Suchdol nad Lužnicí


Chcete také představit svou jednotku? Pošlete článek a fotky na pozary@pozary.cz!


Sdílet