Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion skončil po nehodě mimo vozovku

Během dnešního dopoledne zasahovali profesionální hasiči z Olomouckého kraje u několika dopravních nehod v kraji. Ve dvou případech došlo k haváriím nákladních vozidel s následným únikem nebezpečných látek.

Pomoc hasičů při dopravní nehodě na Šumpersku u obce Leština postihla i hasičskou cisternu. U dalších dvou dopravních nehod nákladních vozidel hasiči prováděli přečerpání provozních kapalin a to v případě dopravní nehody u obce Benkov na Olomoucku, kde došlo ke střetu nákladního vozidla s osobním. Po kolizí se převrátilo nákladní vozidlo a to zcela zablokovalo komunikaci. Hasiči na místě likvidovali únik nebezpečných látek.

Další havárie nákladního vozidla, které sjelo mimo komunikaci se stala u Dětřichova nad Bystřicí na území Moravskoslezského kraje. Silným nárazem došlo k velkému poškození tahače. Na místo vyjížděla profesionální jednotka z Šternberka. Naše jednotky provedly pouze zajištění místa nehody a předaly k řešení mezikrajským kolegům. Prvotní informace o možném požáru tohoto nákladního vozidla se nepotvrdila.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet