Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Příprava starostů obcí Jihomoravského kraje

Vážená paní starostko, Vážený pane starosto, Vážený pane primátore, v těchto dnech absolvujete přípravu v oblasti krizového řízení a ochrany obyvatelstva, která je organizována Jihomoravským krajem v úzké součinnosti s Hasičským záchranným sborem JMK a dalšími spolupracujícími subjekty pro všechny starosty měst a obcí JMK.

Ilustrační foto

Příprava je prováděna na základě Koncepce vzdělávání v oblasti krizového řízení, která byla schválena usnesením Bezpečnostní rady státu č. 14 ze dne 16. 11. 2004 a Koncepce ochrany obyvatelstva do roku 2013 s výhledem do roku 2020, schválené usnesením vlády ČR č. 165 ze dne 25. 2. 2008.

Účelem Vaší přípravy je v rámci Jihomoravského kraje sjednotit názory, postupy, přístupy a také zlepšit orientaci v právních předpisech a dalších prováděcích normách či metodických pokynech, které řeší bezpečnostní problematiku – integrovaný záchranný systém, požární ochranu, ochranu obyvatelstva, protipovodňovou ochranu, veřejný pořádek a bezpečnost, zdravotnická, hygienická a veterinární problematika, krizové řízení, obranu státu a využití Armády ČR při řešení mimořádných událostí (krizových situací).

Věříme, že i tato skripta Vám napomohou ke kvalitnímu plnění velice náročných úkolů ve výše vymezených oblastech na správním území Vaší obce, případně ve správním obvodu obce s rozšířenou působností.


Skripta si stáhněte v příloze článku!


Za organizátory přípravy a kolektiv autorů skript,

Mgr. Michal HAŠEK
hejtman JMK

plk. Ing. Jiří PELIKÁN
ředitel HZS JMK

Sdílet
Přiložené soubory
skripta_starosta_priprava_2011.pdf zobrazit online PDF 6 MB