Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kabiny Tatry, škoda skoro půl milionu

Škoda po požáru Tatry je odhadnuta na 450 tisíc korun, příčinu vyšetřovatel požárů zatím nestanovil.

Sokolovští hasiči se dvěma zásahovými vozidly vyjížděli ve čtvrtek v podvečer do Svatavy, kde začalo hořet nákladní auto. Hořící Tatru vidělo z projíždějícího autobusu několik lidí, na tísňovou linku tak tuto událost hlásilo v jeden okamžik více oznamovatelů. Požár zasáhl kabinu auta, hasiči zlikvidovali plameny pomocí vysokotlakého proudu. Vyšetřovatel na místě předběžně stanovil škodu na 450 tisíc korun.


Druhý požár včerejšího dne likvidovali hasiči u Nové Vsi. Hořel zde lesní porost a požár se začal šířit i do korun stromů. Zasahovaly zde celkem čtyři jednotky hasičů, likvidaci požáru nahlásili po více než dvou hodinách. Protože v místě události vedou koleje, byla na trati částečně omezena železniční doprava.

Během čtvrtka hasiči také zasahovali u čtyř dopravních nehod, jednou byli povoláni k vytažení srnky z koryta řeky, pomáhali se snesením dělníka z lešení a s jeho oživováním, v Aši prověřili únik neznámé látky do kanalizace a ve večerních hodinách řešili únik kyseliny v Kolové na Karlovarsku.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet