Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

O Týden požární bezpečnosti je na Frýdecko-Místecku opět velký zájem

Už několik stovek jednotlivců, rodin a především školáků s pedagogy provedli profesionální hasiči z okresu (Územního odboru) Frýdek-Místek třemi stanicemi Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ve Frýdku-Místku, Třinci a Nošovicích během prvních dvou dní „Týdne požární bezpečnosti“.

Největší zájem je tradičně o stříkání hadicí (o to více, že v pondělí 9. a v úterý 10. května se počasí opravdu vydařilo), chlapce i děvčata zajímá také oblékání do zásahového vybavení a nošení těžkých tlakových lahví se vzduchem i hadic, občas se přetahují o zásahovou přilbu.

Na stanicích jsou připraveny také prohlídky zásahových vozidel a povídání o ochraně obyvatelstva, evakuačním zavazadle a chování při požárech, v závislosti na věku posluchačů.

Stanice budou otevřeny od 9 do 16 hodin (Třinec dokonce do 17 hodin) denně až do pátku 13. května, kdy se v celé ČR i v Moravskos­lezském kraji koná DEN požární bezpečnosti (DPB). Profesionální hasiči z Frýdecko-Místecka se rozhodli natáhnout prohlídky do pěti dní, protože v posledních letech byl v pátek třináctého (tedy na DPB) zájem o hasičinu enormní. Už tak se na každou stanici v okrese FM nahlásily na pátek 13. května až dvě stovky školáků s kantory.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet
Seriál: Den požární bezpečnosti