Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Opuštěný dům v Bohaticích vyhořel už podruhé

Pět cisteren hasičů a automobilový žebřík zasahoval u nočního požáru v karlovarské čtvrti Bohatice. Hořet zde začalo v opuštěném domě, ve kterém přespávají bezdomovci. Požár v tomto domě likvidovali hasiči už podruhé.

Hlášení o požáru v Bohaticích v Karlových Varech přijali hasiči v pondělí po devátého hodině večer. Oheň zasáhl horní patro domu a rozšířil se na střechu. Protože podle městských strážníků v tomto opuštěném domě přespávají bezdomovci, hasiči se v prvotním průzkumu zaměřili na vyhledávání osob uvnitř domu, po prohledání nikoho nenašli. Protože požár poškodil střechu a stěny v domě, kvůli hrozbě propadnutí konstrukcí se větší část zásahu odehrávala z automobilového žebříku. Okolí domu je navíc zarostlé dřevinami, hasiči museli část z nich odřezat, aby mohli s technikou kolem požáru manipulovat. Teprve po uhašení střechy a kontrole stěn a stropů hasiči opět vešli do vnitřních prostorů a dokončili likvidaci všech ohnisek požáru. Plameny se podařilo dostat pod kontrolu do dvou hodin od nahlášení, celkovou likvidaci požáru pak hasiči hlásili v jednu hodinu v noci.

Dům byl plný odpadků, přesná příčina je v šetření, pravděpodobnou verzí je nedbalost při použití otevřeného ohně, kterým si bezdomovci uvnitř domu svítili a ohřívali se. Protože dům už jednou v roce 2010 vyhořel a delší dobu je nevyužívaný, nevznikla při požáru žádná škoda.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania, CAS 20 MB Atego, CAS 32 T815, AŽ 37 Iveco)
  • JSDH Stará Role (CAS 25 L101)
  • JSDH Ostrov (CAS 20 MAN)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet