Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kráva vstoupila do vozovky, řidiče osobáku museli vyprostit

Vážnou dopravní nehodu vyšetřují českokrumlovští dopravní policisté. Včera večer kolem půl jedenácté jel řidič osobního vozidla Toyota po silnici I/3 ve směru Dolní Dvořiště na Skoronice.

Na rovném úseku náhle ze tmy vstoupila do jízdní dráhy kráva, na což již řidič nestačil zareagovat a došlo k čelnímu střetu. Po nárazu se řidič zranil, kráva na místě uhynula.

Po nárazu zůstala ve voze zaklíněna jedna osoba, kterou museli zasahující hasiči vyprostit. Byla ihned předána do péče ZZS. Po dobu šetření nehody Policií ČR byl provoz v místě nehody řízen kyvadlově. Krátce před půlnocí hasiči mohli zahájit likvidační práce – úklid vozovky Zásah byl pro jednotku HZS ukončen v 0:31 hodin.

Vendula Matějů, HZS JHČ

Dopravní policisté kromě skutkového děje dopravní nehody vyšetřují, komu kráva patřila a do jaké míry byl její pohyb kolem silnice zajištěn.

Tato nehoda silně připomíná střet autobusu a stáda krav před měsícem, o kterém jsme informovali v březnovém článku.

Pro majitele zemědělských zvířat je to varování. Věnujte se zabezpečení svých ohradníků a stájí, zabráníte tak tomu, aby následovaly nebezpečné situace, kdy je ohrožena bezpečnost osob!

nprap. Milan Bajcura
Policie ČR

Sdílet