Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Opět hořelo v bývalém chebském pivovaru, bezdomovci do něj nanosili nepořádek

Opuštěný objekt využívají bezdomovci. Oheň tentokrát zasáhl podkroví a zničil část střechy. Podle hasičů je nutné důkladné zabezpečení pivovaru, případně jeho demolice.

Během kontroly průjezdnosti ulic v historickém centru Chebu byl ve čtvrtek dopoledne automobilový žebřík odvolán k požáru střechy bývalého pivovaru v Dyleňské ulici.

Celý objekt je dlouhodobě nevyužívaný a je ve velmi špatném stavu. Navíc je plný nepořádku, který sem nanosili bezdomovci. Ve čtvrtek před polednem začalo hořet v podkroví, oheň poškodil i střechu, hasiči museli část střechy rozebrat.

Požárem jsou narušené i stropy a v domě tak hrozí propadnutí či zřízení stropů a stěn. Podle hasičů je tak nutné důkladně zabezpečit celý objet proti vniknutí, případě bývalý pivovar zbourat.

Protože v tomto objektu hoří převážně odpad poměrně často, je vzhledem ke stavu budovy i pro zasahující hasiče vstup do vnitřních prostorů stále nebezpečnější.

Při jednom z předchozích požárů v objektu bývalého pivovaru našli hasiči uvnitř tělo mrtvého bezdomovce. Čtvrteční požár je bez zranění, příčina a škoda je v šetření.

Zasahující jednotky:

  • HZS Cheb (CAS 24 Scania, AŽ 30 Iveco, VEA Toyota)
  • HZSp SŽDC Cheb (CAS 32 T815)
  • JSDH Cheb-Háje (CAS 16 DAF)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet