Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičský záchranný sbor nabídl 5 výjezdních laboratoří k zajištění orientační zkoušky na otravu metylalkoholem

Policejní prezidium ČR všechny dostupné informace a zjištěné skutečnosti v rámci prověřování a vyšetřování jednotlivých případů úmrtí a otravy metylalkoholem velmi intenzivně monitoruje a analyzuje.

Jednotlivá krajská ředitelství policie prověřují případy oznámené v jejich teritoriu a spolupracují s Krajským ředitelstvím policie Moravskoslezského kraje, kde v této souvislosti došlo 9. 9. 2012 k prvnímu obvinění. Celý případ je tak prošetřován a dozorován na území Moravskoslezského kraje. Podezřelý 36letý muž je vazebně stíhán pro trestný čin ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty (§ 156 trestního zákoníku).

S ohledem na tyto skutečnosti policie úzce spolupracuje s dalšími institucemi. Úzká spolupráce probíhá zejména s Hasičským záchranným sborem, který pro tuto velmi vážnou situaci nabídl 5 výjezdních laboratoří k zajištění orientační zkoušky na otravu metylalkoholem.

Tyto výjezdní laboratoře budou reagovat na jakýkoliv podnět ze strany veřejnosti. Koordinace jejich využití bude probíhat prostřednictvím Policejního prezidia ČR. Např. laboratoř HZS Moravskoslezského kraje již míří do Zlína.

kpt. Mgr. Zuzana Součková
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR

Sdílet
Seriál: Otravy metylalkoholem