Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

SYDNEY WFG: První disciplína – veslování na trenažéru – přinesla České republice dvě bronzové medaile

Opět zcela aktuálně přinášíme informace ze Světových hasičských her v Sydney, kde Češi bodovali hned v první disciplíně. Bronzovou medaili vybojoval ve své kategorii veslování na trenažéru Jan Kubíček, druhou bronzovou získala Gabriela Šínová.

V ne-zrovna-vhodných-podmínkách se v Sydney 20. října 2012 uskutečnilo veslování na trenažéru. Sportovci měli k dispozici přibližně třetinu jedné menší tělocvičny (na zbylých dvou třetinách si „pinkali“ naši východní přátelé badmintonovým míčkem – nijak to s hrami nesouviselo), ale to naštěstí neovlivnilo výkony českých závodníků.

Jan Kubíček z Děčína tak ve své kategorii dokázal v závodu na dva kilometry získat po napínavém souboji (tuším, že byl napínavý – obrazovky s aktuálním pořadím nebo cokoliv přesahujícího možnosti „postav stroj na místo a jeď“ se nějak nekonalo) ve své kategorii bronz.

V kategorii žen pak stejné – bronzové – místo dokázala pro Českou republiku ukořistit Gabriela Šínová, také po „ujetí“ dvou kilometrů.

Své zastoupení měla Česká republika také v pětikilometrové veslovací štafetě, zde se však borci umístili až za medailovými pozicemi. Navzdory tomu, že se dali dohromady až na místě ale předvedli heroické výkony.

POŽÁRY.cz gratulují sportovcům k zisku cenných medailí a už se těšíme na dnešní kulturistiku, které se večer zúčastní Radek Málek. Držíme palce.

Sdílet
Seriál: 2012 Sydney - světové hasičské hry