Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

SYDNEY WFG: Sydney Tower vyběhli čtyři Češi a jedna Češka. Máme další 3 zlaté a jednu bronzovou medaili

Neděle začala pro několik českých sportovců (a sportovkyni) jinak – očekávaným výstupem na Sydney Tower. Od devíti hodin až do brzkého odpoledne vybíhali hasiči z celého světa v lehkém i těžkém oblečení (včetně neaktivních dýchacích přístrojů) do výšky přibližně 260 metrů – do krytého vyhlídkového patra věže.

Věž stojící v centru Sydney je i s anténou vysoká 305 metrů, nejvyšší patro se nachází ve výšce 260 metrů. Stavba, s níž se započalo v roce 1970 (výstavba vlastní věže začala roku 1975), byla veřejnosti zpřístupněna v roce 1981. Dnes patří k předním turistickým atrakcím města.


Dušan Plodr si vyběhl bronz, Gabriela Šínová, Josef Vlk a Jan Semerádt pak mají zlatou medaili. Jan Semerádt byl navíc s časem 11:23 celkově nejlepší mezi závodníky s zásahovým kabátem

Organizátoři rozdávali čipy s čísly vcelku náhodně a dle jejich slov měli „trošku problém s tím přiřadit čipy k lidem, zařadit je do kategorií a všechno to dát dohromady“, takže výsledky dorazily mailem a vyhlášení se přesunulo na 22. 10. 2012.

Sdílet
Seriál: 2012 Sydney - světové hasičské hry