Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

16. ročník konference „Červený kohout 2013“ proběhne ve dnech 19. a 20. března 2013

16. ročník konference „Červený kohout 2013“ se koná ve dnech 19. a 20. března 2013 v konferen­čních prostorách Parkhotelu v Hluboké nad Vltavou pod záštitou náměstka generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR brig. gen. Ing. Miloše Svobody.


Vážení čtenáři,

  • i letos se koná, již po šestnácté, konference požární ochrany s mezinárodní účastí „Červený kohout“,
  • I letos se koná tato konference v krásném jihočeském městě se zámkem v Hluboké nad Vltavou,
  • i letos se koná v Parkhotelu,
  • i letos se konference koná v březnu, konkrétně 19. a 20. března,
  • i letos je tato konference dvoudenní,
  • i letos bude k vidění požární technika při vstupu do hotelu,
  • i letos budou předány tři skleněné sošky „Červeného kohouta“,
  • i letos se koná v rámci konference společenský večer s hudbou.

To jsou pevně stanovené základní atributy konference, ale nelze vycházet pouze z historie a tradic, ale je nutno v každém ročníku přinést něco nového.

Tím novým je v letošním roce program konference, který standardně čítá 17 přednášek, ale jejich obsah je nový a přitažlivý pro mnoho odborníků z oblasti požární ochrany i pro laickou veřejnost.

Jako příklad lze uvést přednášky týkající se problematiky fotovoltaických elektráren; provozování komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv; kabelových systémů schopných zajistit trvalou dodávku elektrické energie v případě požáru a v neposlední řadě i automatického varovného systému lesních požárů.

Tradičně se koná společenský večer, který poslouží k výměně zkušeností a navázání osobních neformálních přátelských vztahů.

Nelze rovněž přehlédnout komerční vystoupení některých firem, které seznámí účastníky konference se svými novými výrobky, činnostmi, zaměřením výzkumu a dalšími aktivitami.

Jako příklad mohou sloužit novinky z oblasti zateplovacích systémů, požární techniky, nehořlavých tkanin, desek s požární odolností, ucpávek kabelů a zařízení při jejich průchodu požárně dělicími konstrukcemi, obuvi pro hasiče a další.

Tento krátký pohled do kuchyně právě připravovaného 16. ročníku konference je lákavou pozvánkou nenechat si tuto akci ujít a dozvědět se nové věci, které budou aplikovatelné přímo v praxi.

Těšíme se na shledanou v Parkhotelu v Hluboké nad Vltavou.

Organizační výbor konference

Sdílet
Přiložené soubory
cerveny_kohout_2013.pdf zobrazit online PDF 2 MB
Seriál: Červený kohout - konference