Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na automobilku Tatra byla nařízena exekuce, situace může ohrozit dodávku vozidel z operačních programů Evropské unie

Okresní soud v Novém Jičíně nařídil dle informací v internetovém Obchodním rejstříku firem kvůli dluhům exekuci na automobilku Tatra.

Server Ekonom uvedl, že dražební jednání se má konat 15. března v sídle exekutorského úřadu Cheb. Exekutor stanovil cenu podniku na zhruba 300 milionů korun. Dražební jistota činí sto miliónů.

Situace může případně značně zkomplikovat dodávky podvozků pro zakázky na cisternové automobilové stříkačky financované z peněz Evropské unie.

Jak z našeho serveru již víte – odkazy na seriál článků o technice z EU najdete v dolní části – mělo být na podvozcích Tatra 815–7 dodáno 33 kusů velkokapacitních cisteren. Mezi dvěma nabídkami – obě s podvozky Tatra – se rozhoduje také u cisteren prvosledových, těch mělo být dodáno 34.

Jestli je dodávka podvozků ohrožena samozřejmě zjišťujeme, výroba touto situací nekončí. Vzhledem k relativnímu dostatku zakázek, které Tatra má (výroba je zajištěna na pět měsíců dopředu), bude možné problém vyřešit aniž by to zákazníci výrazně poznali.

Dle ředitele společnosti se situace nedotkne pracovních činností, zaměstnanců, zákazníků či dodavatelů Tatry. Tatra se prý nemusí obávat ani o běžící provozní financování, které není chystanou dražbou ohroženo.

Sdílet
Seriál: Technika HZS ČR z Integrovaných operačních programů