Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

TFA Plzeň 2013: Rozdíly na prvních třech místech byly sekundové, nejlépe si vedl Radek Kladiva

V pátek 12. července 2013 se před budovou BCB na Anglickém nábřeží v Plzni uskutečnil první ročník Poháru ředitele HZS Plzeňského kraje v disciplínách TFA.

Ve dvou kategoriích (do 35 a nad 35 let) soutěžilo celkem 53 závodníků a obyvatelé Plzně tak celé odpoledne mohli sledovat heroické výkony hasičů ve standardních disciplínách TFA.


Lákadlem pro diváky byla také účast Romana Vetráka, který se v letošním roce účastí soutěže HASIČ ROKU a reprezentuje právě HZS Plzeňského kraje.

uvedla Pavla Jakoubková, tisková mluvčí plzeňských hasičů


Závodník nejprve roztáhl dvě nezavodněná hadicová vedení B s napojenými proudnicemi, dále překonal dvoumetrovou bariéru a to už na něj čekal hammer-box, do něhož musel „bouchnout“ osmdesátkrát obouručním kladivem.

Dále Rautekovým úchopem soutěžící hasič transportoval figurínu kolem kužele a vylezl po žebříku na lešení, kam musel pomocí lana vytáhnout dvacetikilové závaží.

Závěrečnou třešničkou pak už byl „jen“ výstup po požárním schodišti do 15. podlaží objektu BCB, což je nejvyšší budova v Plzni (pokud nepočítáme kostelní věž, ale tam se nedá jednoduše vyběhnout).


V nejlepším čase – 03:51 – soutěž celkově vyhrál Radek Kladiva, na druhém místě se ztrátou tří vteřin skončil Dušan Plodr a v čase o další vteřinu pomalejším získal bronz Lukáš Houdek. Kategorii B ovládl podnikový hasič Josef Palát s časem 04:05.


Pořadatel soutěže, kterým byl HZS Plzeňského kraje, si ve spolupráci s partnery pro vítěze obou kategorií připravil hodnotné ceny. „Ačkový“ vítěz získal mimo jiné jako hlavní cenu lehký zásahový oděv od firmy VOCHOC (převzal ho za něj kolega, neboť v době vyhlášení výsledků byl Radek Kladiva již na cestě na dovolenou), „béčkový“ vítěz pak novou přilbu HPS 7000 od firmy Dräger.


Další fotografie z akce, tentokrát od Libora Marklíka, si můžete prohlédnout ZDE.

Sdílet
Přiložené soubory
vysledky tfa plzen.pdf zobrazit online PDF 909 kB