Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

HASIČ ROKU: Hasičští hrdinové z povodní rovnou ve finále, aneb známe finálové soutežící

V sobotu 15. června 2013 proběhlo v centru Prahy druhé neveřejné kolo výběru do finále druhého ročníku unikátní soutěže Hasič roku ČR 2013, která hledá toho největšího sexy sympaťáka z řad dobrovolných i profesionálních hasičů.

Konkurzu se zúčastnilo šest předvybraných hrdinů, kteří byli v květnu předvybráni z necelé stovky přihlášených soutěžících. Do finálové trojce postupujících se nakonec po velmi vyrovnaném souboji probojovali profesionální hasiči Tomáš Petreček ze Slavkova, Roman Vetrák z Plzně a náchodský dobrovolný hasič Jan Jakubský.

Přitom účast všech tří vybraných finalistů byla ohrožena, a to kvůli jejich nepřetržité službě během zásahů při nedávných povodních.

Foto: Jan Tůma

Druhá červnová sobota se nesla ve znamení dalšího kola neveřejného výběru do druhého ročníku unikátní mužské soutěže Hasič roku 2013. V prestižní modellingové agentuře JARO Management na Národní třídě se od jedné hodiny uskutečnil velmi vyrovnaný souboj o postup do finále této soutěže, kterého se zúčastnilo šest hasičských hrdinů před vybraných z necelé stovky přihlášených dobrovolných a profesionálních hasičských soutěžících z Čech a Moravy.

Všichni soutěžící museli absolvovat pohovor s odbornou porotou a poté představit své fyzické přednosti vysportovaných těl. Po nelehkém rozhodování se porota nakonec usnesla na třech postupujících, mezi kterými byli ostřílení profesionální hasiči Tomáš Petreček, extrémní sportovec a dobrodruh ze Slavkova, Roman Vetrák, profesionální hasič a sportovec z Plzně a náchodský dobrovolný hasič a zároveň benjamínek letošní soutěže Jan Jakubský.


Byl jsem překvapen z úrovně všech zúčastněných soutěžících. Mnozí z nich by se mohli živit modelingem. Pánové vynikali přednostmi, kterými by strčili do kapsy i profesionální modely.

uvedl člen poroty, choreograf a majitel agentury JARO Management Rostislav Janků


Budoucnost projektu Hasič roku vidím velmi pozitivně. Tato soutěž se stala po loňském úspěchu rovnocennou součástí akce MISS Hasička ČeskoSlovensko.

Loňský vítěz Hasiče roku Lukáš Dacík se navíc letos probojoval i do finále prestižní soutěže Muž roku. Mužnost, fyzická zdatnost a charismatická osobnost ve spojení s obětavým hrdinstvím, které tito záchranáři berou za svou denní samozřejmost a kterou opět prokázali při nedávných ničivých povodních, je naprosto odzbrojující, a to nejen pro ženy.

Diváci i fanoušci soutěže se mají 11. října opravdu na co těšit. Uvidí nejen krásné hasičky, ale také silné a vtipné sympaťáky.

doplnila manažerka a produkční soutěže Iva Crkalová


Více informací o soutěži naleznete na www.hasicroku.com.


Ihned po vyhlášení výsledků se pak všichni postupující soutěžící odebrali do ateliéru známého českého fotografa Jana Tůmy, kde nafotili své první soutěžní fotografie.

A kdo se stane tím nejsympatičtějším hasičským idolem? O tom máte šanci rozhodnout i Vy, a to již brzy, prostřednictvím veřejného hlasování na stránkách periodik mediálních partnerů akce, portálech, webu a FB soutěže. Hlasování bude spuštěno 1. července 2013.


Seznam postupujících:

  • Tomáš Petreček – HZS ČR
  • Roman Vetrák – HZS ČR
  • Jan Jakubský – SH ČMS, SDH Náchod
  • Milan Důrek (náhradník) – SH ČMS, SDH Velký Třebešov
Sdílet
Seriál: MISS hasička