Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

BELFAST 2013: První den přinesl České republice tři medaile, z toho dvě zlaté; průběžně první je i desetibojař Kalvoda

Pátek byl pro české hasiče a policisty, účastnící se letošních Her v Belfastu, prvním soutěžním dnem a my jsme tak během dneška sledovali neskutečné výkony českých borců.

Na atletickém stadionu Mary Peters Track jsme se nejprve potkali se Stanislavem Kalvodou, profesionálním hasičem z Brna, pro kterého se na několik dní stane místní sportoviště v podstatě druhým domovem.


Areál Mary Peters nedávno prošel rekonstrukcí za tři miliony liber. Poskytuje výborné podmínky nejen závodníkům, ale také čtyřem stovkám možných fanoušků.


Za svitu sluníčka Standa do sportování skočil rovnou po hlavě: dnes ho čekalo prvních pět disciplín z desetiboje – běh na 100 metrů, skok do dálky, hod koulí, skok vysoký a závěrem běh na 400 metrů. Čtvrtku Standa vyhrál a první den desetiboje tak zakončil na průběžném prvním místě.

Zítra má v plánu dalších pět disciplín, bojovat bude také ve sportech samostatných.


Zatímco Standa skákal do dálky, na nedalekém sportovišti jsme zdokumentovali sportovní výkony Luboše Urbana, dobrovolného hasiče ze Vsetína. Jeho hod kladivem mu ve světové konkurenci vynesl třetí místo, může se proto chlubit bronzovou medailí.


Mimo město Belfast – v nedalekém Bangoru – úspěchy sbíral také Pavel Obr, policista ze Vsetína. Ten díky své vynikající formě získal dvě zlaté medaile, jedna z nich za nejlepší výkon v plavbě na 50 metrů stylem motýlek.


Zítřejší den bude o mnoho pestřejší, podíváme se například na karate, body building a možná zvládneme i horská kola. Právě na trati poslední zmiňované disciplíny se dnes byli podívat dva varnsdorfští hasiči, kteří zítra budou bojovat o medaile.


Soutěž ukončena – tričko zmiňované ve videoreportáži získal ten, kdo nám jako pátý poslal do redakce e-mail se zněním nápisu, který je na onom tričku uveden.

Sdílet
Seriál: WPFG 2013: Belfast