Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali řidiče z havarovaného osobního automobilu, u Bílova narazil do stromu

Dne 26. 10. 2013 dopoledne vyprošťovali hasiči z Moravskoslezského kraje řidiče z automobilu, který narazil do stromu a zůstal zaklíněný ve vozidle. Havarované vozidlo pak musel na komunikaci vytáhnout speciální vyprošťovací automobil profesionálních hasičů.

Operační a informační středisko profesionálních hasičů přijalo informaci o dopravní nehodě osobního automobilu ráno, krátce před půl osmou hodinou. Bezprostředně na to byla na místo nehody vyslána jednotka profesionálních hasičů z Bílovce, společně s dobrovolnými hasiči rovněž z Bílovce.

Osobní automobil havaroval a narazil do stromu na komunikaci z Bílova do Pustějova na Novojičínsku. Hasiči po příjezdu na místo zabezpečili místo nehody a začali s vyprošťováním řidiče zaklíněného v automobilu.

U události zasahovalo slávou ověnčené družstvo ze stanice v Bílovci – tři medailoví stateční hrdinové, doplnění slavným a jedinečným fotografem.

Po vyproštění zraněného řidiče musel být na místo nehody povolán hasičský vyprošťovací automobil, který havarované auto vytáhl na komunikaci. Hasiči pak ještě likvidovali drobný únik provozních kapalin vyteklých z automobilu. Zásah hasičů byl ukončen krátce před půl jedenáctou hodinou dopoledne.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet