Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bagr se v Českém Krumlově uvolnil z podvalníku a sjel až do zahradnictví, uniklo z něj malé množství oleje

V 12:14 hodin přijalo Operační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o dopravní nehodě, jež se stala ve Chvalšinské ulici v Českém Krumlově.

Na silnici vedoucí z Českého Krumlova do Kájova stojí kamión s podvalníkem, na kterém převážel bagr. Bagr se však z podvalníku uvolnil a sjel mimo vozovku až do zahradnictví nacházejícího se v bezprostřední blízkosti silnice. Z bagru vytekl hydraulický olej. Nemáme hlášené žádné zraněné osoby.

Technický automobil Iveco Daily, který u nehody zasahoval, je určen pro technické zásahy a podporu zasahujících jednotek. Dislokován je na stanici v Českém Krumlově. Nechyběl samozřejmě v naší unikátní rubrice Technika.

U nehody zasahující profesionální hasiči ze stanice Český Krumlov, kteří na místo vyjeli s cisternou a technickým automobilem. Provedeným průzkumem hasiči zjistili, že uniklé množství oleje je minimální (nevzniká žádná škoda na životním prostředí). Zbývající olej jednotka společně se zaměstnanci zahradnictví jímá z nádrže do připravených nádob. Velitel zásahu odeslal zpět na základnu cisternu a vyžádal si vyprošťovací automobil, s jehož pomocí provede zajištění podvalníku a uvolnění komunikace.

Podle posledních informací je silnice v místě nehody se zvýšenou opatrností průjezdná. Situace se však vzhledem ke stále probíhajícímu zásahu může změnit.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet