Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jednotka z Prušánek v letošním roce obnovila svůj vozový park a vylepšila zázemí

Začátkem roku 2013 dostala jednotka sboru dobrovolných hasičů Prušánky do užívání nový automobil. Jedná se o dopravní automobil na podvozku Iveco Daily.

O nový vůz jsme usilovali už pár let, protože stará Avia už nevyhovovala velikostí úložných prostor ani jízdním komfortem. Výběrové řízení na vůz i s požární vestavbou vyhrála s cenou 1 370 000 Kč firma THT s.r.o. Polička. Z této ceny činila dotace Jihomoravského kraje na požární techniku 400 000 Kč, zbytek financovaly obce Prušánky a Lužice.

Na dovybavení tohoto vozidla se finančně podíleli podnikatelé a firmy z Prušáněk. Za společně darovanou částku 24 000 Kč jsme zakoupili přetlakový ventilátor a hliníkový trhací hák. Sponzoři z Lužic pak částečně financovali 6 kusů svítilen, SDH Prušánky pak zakoupil ze svých financí motorovou rozbrušovací pilu Stihl a elektrické kalové čerpadlo.

Přečtěte siHasiči z Prušánek na Hodonínsku si 35 let starou Tatru zrepasovali svépomocí

Další významnou akcí roku 2013 byla rekonstrukce kulturního domu, jehož součástí je i hasičská zbrojnice. Došlo k zateplení budovy, výměně oken, dveří a vrat. V garáži členové JSDH provedli zednické práce, předělali elektrické rozvody a vyměnili světla. Na světla s úspornými žárovkami bylo předěláno i osvětlení v ostatních prostorech hasičské zbrojnice. Všechny místnosti nakonec byly vymalovány.

Rádi bychom poděkovali všem sponzorům a obci Prušánky v čele s panem starostou Janem Prčíkem.

Za SDH a JSDH Jaroslav Bůšek

Sdílet