Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Proběhlo čtvrté kolo soutěže Beskydský železný hasič v Mostech u Jablunkova

Ve třetím ročníku soutěže se přihlásilo, celkem jednatřicet závodníků v kategorii muži. Letošní soutěž proběhla v areálu aquaparku a závodníci v plné zbroji s dýchacím přístrojem na zádech, po startu překonali bariéru, údery kladivem přemístili pneumatiku, potom se dvěma pětadvacetikilovými závažími v rukou, provedli dvacet výstupů na schod.

Potom následuje skok do člunu, překonání bazénu, vynesení dvou barelů se sorbentem po schodech a výstup na lešení. Nahoře po zajištění, musí závodník vyzvednout patnáctikilový barel až od strojovny cca osm metrů vysoko na plošinu. Následuje sestup dolů a transport osmdesátikilové figuríny.

Následuje už jen skok do tunelu, běh a zmáčknutí tlačítka časomíry v cíli. Nejrychleji s časem 3´06“391, to zvládl Pustuła Mariusz, reprezentant polské republiky za KP PSP Myślenice, druhý byl s časem 3´10“364, jeho kolega Szymon Jopek, také z reprezentace polské republiky za KP PSP Myślenice, no a třetí byl pro změnu reprezentant polské republiky Zdziebło Marcin, za KM PSP Źory.

Náš nadějný Filip Lysek, byl až čtvrtý a jeho rival v poháru beskydského železného hasiče Lukáš Nenička z Jablunkova, byl šestý a o vítězi, tedy rozhodne až finále závodu, které proběhne 7. 6. 2014 od 8:30 na náměstí v Jablunkově. Všech jedenatřicet závodníků, závod dokončilo a všichni tedy svůj závod vyhráli. Soutěž proběhla s finanční podporou Obce Mosty u Jablunkova a sponzory: Střechy Plešivčák Dalibor, Stolařství Filip Lysek, Motorest u Taufrů, AKVAHELP s.r.o. a DEVA F-M s.r.o., kteří věnovali ceny vítězům.

Sdílet
Přiložené soubory
BŽH-Mosty-vysledky2014.pdf zobrazit online PDF 216 kB
Seriál: Beskydský železný hasič