Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Praze-Běchovicích byla po deseti měsících od poklepání základního kamene slavnostně otevřena nová hasičská zbrojnice

V Praze Běchovicích byla dne 1. července 2014 otevřena nová hasičská zbrojnice pro SDH a JSDH Běchovice. Výstavba hasičské zbrojnice trvala více než 300 dní, celková cena budovy se pohybuje kolem 16 milonů bez DPH.

Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnilo mnoho významných hostů, mezi hlavní patřil například primátor hlavního města Prahy RNDr. Tomáš Hudeček, Ph.D., starosta Běchovic a zároveň starosta sboru dobrovolných hasičů v Běchovicích Ing. Ondřej Martan, starosta městského sdružení hasičů Praha Ing. Antonín Maděra a mnoho dalších

Jedná se o plně funkční budovu pro složky IZS, která je zázemím pro výjezdovou jednotku dobrovolných hasičů – ti se vždy na pokyn operačního účastní záchrany životů a majetku obyvatelstva.

Budova je opláštěna moderní provětrávanou fasádou v barvě červené, kombinovanou s černou. Obsahuje 3 stání pro hasičská vozidla, sklady pohonných hmot, dýchacích přístrojů, hadic, diesel agregát, 11metrovou lezeckou stěnu, sušák hadic, úklidovou místnost, šatny a sociální zázemí pro muže i ženy, kuchyňku, ložnici, denní místnost a kancelář velitele.

Přečtěte siSbor dobrovolných hasičů v Praze Běchovicích bude mít do roka novou hasičskou zbrojnici

V budově nechybí ani skluz (tyč pro urychlení hasičů k výjezdu). Kolem jižní, výjezdové části budovy, je umístěn sběrný kanál na oleje a PHM, který je sváděn do shromaždiště s filtrem pro ekologickou likvidaci.

Sdílet