Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pět dopravních automobilů s pohonem všech kol nakoupí HZS České republiky s finanční podporou z integrovaného operačního programu

Další technikou, se kterou pomůže integrovaný operační program Připravenost Hasičského záchranného sboru České republiky k řešení povodní, spolufinancovaný ze strukturálních fondů Evropské unie, bude pětice dopravních automobilů.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí 7 850 800 Kč bez DPH.

Pro vozidla je požadována zvýšená průchodnost (4×4) pro přepravu povodňových odřadů, ústřední koordinaci záchranných prací a pro střídání jednotek v místě zásahu a to v případech, kdy povodňová situace neumožňuje použití autobusů.

Dopravní automobil (DA) bude vybaven motorem o měrném výkonu nejméně 30 kW na 1000 kg největší technicky přípustné hmotnosti. Měrný výkon motoru je požadován s ohledem na předpokládané nasazení v terénu a v taktickém celku s požárním přívěsem, který však nebude součástí dodávky. Požadovaný podvozek musí být v kategorii do 3 500 kg.


ČTĚTE TAKÉ: Technika Hasičského záchranného sboru spolufinancovaná z Evropské unie


S ohledem na pravidelné zásobování jednotek motorovou naftou do vlastních úložišť v místech konečných uživatelů musí být DA vybaven vznětovým motorem.

V přední části vozu bude příprava pro případnou dodatečnou montáž lanového navijáku s tažnou silou minimálně 35 kN.

Kabina osádky bude vybavena sedadly pro 9 osob včetně řidiče a velitele, orientovanými po směru jízdy. Sedadla budou umístěna nejméně ve třech řadách po třech.

Dveře na zádi karosérie budou dvoukřídlé a umožní otevírání o více než 240°. Okna u první řady sedadel (tedy u řidiče a velitele) budou elektricky ovládána. Všechny dveře budou vybaveny centrálním zamykáním s dálkovým ovládáním,

Přečtěte siProjekt "Připravenost Hasičského záchranného sboru České republiky k řešení povodní" přinese hasičům novou techniku téměř za půldruhé miliardy korun

Vozidlo bude vybaveno klimatizací a nezávislým naftovým topením.

Za poslední řadou sedadel je požadován prostor pro uložení požárního příslušenství s prostorovou rezervou pro uložení přenosné motorové stříkačky o rozměrech 1000×700×900 mm (DxŠxV). Prostor bude vybaven nejméně čtyřmi kotvícími body s nosností nejméně 300 kg pro každý z nich.

Podlaha a stěny kabiny osádky musí být omyvatelné. Sedadla budou vybavena textilními snímatelnými potahy, které je možné prát.

Sdílet
Seriál: Technika HZS ČR z Integrovaných operačních programů