Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Kroměříž vyjeli k hlášené dopravní nehodě v místní části Kroměříže – Drahlov. Jednotka byla na místě s cisternou do několika minut. Po provedení průzkumu bylo velitelem potvrzeno, že zde došlo k havárii osobního vozu Škoda Fabia a zranění řidičky.

Té hasiči poskytli první předlékařskou pomoc a spolu se záchranáři ji transportovali do vozu zdravotnické záchranné služby. Po zaměření místa události policií byl automobil naložen na odtahovou službu a byl proveden úklid vozovky a okolí od úlomků.

V blízkosti nákupního parku zasahovali profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem, měl zde začít hořet na silnici osobní automobil. Při příjezdu hasičů už nebylo plamenné hoření viditelné, podařilo se jej zahasit. Z vozidla docházelo k úniku nafty, kterou se dařilo zachytávat.

Následně byl únik kapaliny zastaven a jednotka pomohla s naložením vozu na odtah. Hasiči se postarali o následný úklid vozovky, zbylé uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a zlikvidovali. K požáru vozidla došlo zřejmě vlivem technické závady na palivové soustavě, škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun.