Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jičínská profesionální jednotka zasahovala v ulici SV. Čecha, v bytovém domě byl hlášen neznámý zápach. Hasiči po svém příjezdu rovněž cítili neznámou dráždivou látku, která se ale nedala identifikovat. Na místě bylo rozhodnuto o evakuaci domu, celkem opustilo 25 bytů 35 osob.

Dva lidé byli kvůli dýchacím obtížím převezeni do zdravotnického zařízení. Mezitím byly prostory odvětrávány, čímž zápach vymizel. Hasiči postupně provedli měření v každém bytě a po negativních výsledcích se vraceli obyvatelé zpět do svých domovů.

Na silnici č. 32 mezi Jičíněvsí a Starým Místem, v katastru části Vesec, havaroval osobní automobil, který skončil mimo komunikaci převrácený na střechu. Na místě zasahovala profesionální jednotka ze stanice Jičín.

Osoba z vozidla se nacházela při příjezdu hasičů mimo havarovaný automobil. Jednotka místo události zajistila, zraněný člověk byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. Následně hasiči vyprostili vůz zpět na komunikaci a postarali se o úklid vozovky.

K nočnímu požáru vyjížděla profesionální jednotka stanice Olomouc v úterý 29. 12. 2020 v 3:23 na ulici Legionářská v Olomouci. Signalizace EPS spustila varovnou informaci o požáru v objektu.

Došlo k zahoření vánočního věnce na stole, ten byl uhašen ještě před příjezdem hasičů. Jednotka provedla následná bezpečnostní opatření, odvětrání a kontrolu bezpečnostních prvků vykazující aktivaci při iniciaci požáru (odvětrávací systém).