Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Tři jednotky hasičů byly vyslány k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se srazila v obci Pěčín. Ve vozech cestovalo celkem šest osob, z toho dvě děti. Všichni lidé byli při příjezdu jednotek mimo automobily. Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla proti vzniku požáru, zajišťovali místo události a pomohli s usměrněním dopravy.

Do své péče si ZZS převzala tři osoby. Po došetření nehody pomohli hasiči s odtažením vozidel mimo komunikaci a předali místo zásahu policistům. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou, JSDH Rokytnice v Orlických horách a o pomoc byla požádána také jednotka ze stanice Žamberk.

Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli ohlášenému požáru na parapetu okna panelového domu v ulici Papírenská v Trutnově. Při příjezdu hasičů už k plamennému hoření nedocházelo. Jednotky prostor odvětrávaly a zkontrolovaly. Škoda vznikla na okně a parapetu, který byl chráněný polystyrenem.

Příčinou vzniku požáru byla zřejmě zbloudilá petarda, která spadla na polystyren, ten následně přispěl k rozvoji požáru. Škoda byla odhadnuta asi na 30 tisíc korun. Na místě byli profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Trutnov-Horní Staré Město, JSDH Hajnice byla odvolána po cestě k zásahu.

Do obce Loděnice vyjeli profesionální hasiči z Berouna společně s dobrovolnými jednotkami z Loděnic a Vysokého Újezdu a jednotkou SŽ. Průzkumem bylo zjištěno, že požár zasáhl mezistropní prostor v blízkosti komínového tělesa v činžovním domu.

Na likvidaci požáru byl nasazen jeden vysokotlaký proud a 2 D proudy. Hasiči využívali hasící hřeb. Na odvětrání zakouřených prostor byl nasazen AKU přetlakový ventilátor.