Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na silnici č. 122 u obce Staré Sedlo zasahovali profesionální hasiči ze stanice Tábor poté, co z osobního auta značky Škoda Octavia došlo při vjetí na krajnici k poškození olejové vany motoru.

Auto ale pokračovalo v jízdě a zanechalo za sebou olejový pruh v délce přibližně 250 metrů. Velitel zásahu si vyžádal posilovou jednotku, která na místo zásahu přivezla další sorbent. Úklid vozovky hasiči ukončili po 21. hodině.

Celkem čtyři hasičské jednotky (profesionální hasiči z děčínské stanice, dobrovolní hasiči Boletice nad Labem, Staré Město a Křešice) vyjely k nahlášenému požáru automobilu v garáži u rodinného domu v Douhé ulici v Křešicích.

Po příjezdu bylo zjištěno, že došlo k zahoření automobilu. Událost potvrdil operační důstojník hasičů s tím, že dobrovolné jednotky byly odvolány a začínající požár byl zlikvidován profesionální jednotkou.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí zasahovali u dopravní nehody motocyklu a osobního vozidla, střetly se na silnici č. 11 mezi Česticemi a Častolovicemi. Hasiči poskytovali řidiči motorky první předlékařskou pomoc a dále asistovali zdravotnické záchranné službě.

Komunikace musela být na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Jednotky dále zajistili vozidlo i motorku proti vzniku požáru a proti úniku provozních kapalin. Po došetření nehody se hasiči postarali o úklid vozovky.