Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K pásovému bagru, který při rekonstrukci mostu spadl do Bojovského potoka v místě, kde se vlévá do Vltavy, vyjížděli hasiči ze stanic Jílové a Říčany. Lehce zraněného řidiče odvezli kolegové na ošetření. Z bagru uniká hydraulický olej a nafta.

Hasiči kolem rozmístili sorpční hady a provozní kapaliny zasypali speciálním sorbentem, který plave na hladině. Únik ropných látek byl oznámen vodoprávnímu úřadu a Povodí Vltavy.

Jednotku ze stanice Prachatice vyslalo operační středisko k obci Hracholusky, kde hasiči zasahovali u dopravní nehody osobního auta značky Toyota Corolla Verso a dodávky Renault Master.

Na místě byla již přítomna Policie ČR a ZZS, která ošetřovala dvě zraněné osoby. Prachatická jednotka provedla u aut protipožární opatření odpojením akumulátoru a zlikvidovala ze silnice vyteklé provozní kapaliny. Nehodu šetřila Policie ČR. Na závěr jejího šetření hasiči zametli ze silnice použitý sorbent, střepy a úlomky plastů.

Do ulice Českých bratří v Jičíně mířili profesionální hasiči ze stanice Jičín a JSDH Jičín. V jednom z domů došlo k požáru v kuchyni, zahořela digestoř. Požár byl uhašen hasicím přístrojem před příjezdem hasičů, ti provedli následně odvětrání prostor.

Příčinou události byla technická závada, nikdo neutrpěl žádná zranění. Škoda byla vyčíslena asi na 20 tisíc korun, uchráněny byly hodnoty ve výši asi půl milionu korun.

Dopravu na dálnici D2 na 16. kilometru ve směru na Břeclav zastavil požár návěsu kamionu. Operační středisko vyhlásilo druhý stupeň poplachu. Na místo se postupně sjelo sedm jednotek. Do boje proti plamenům hasiči nasadili dva vodní proudy.

Požár dostali pod kontrolu v 7.01 hodin. Provoz byl odkloněn mimo dálnici na nejbližším exitu 11 Židlochovice. Kolem půl osmé byl provoz obnoven jedním pruhem. V 7.42 hodin hasiči požár zcela zlikvidovali. Škoda a příčina vzniku požáru je v šetření.