Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Složky IZS zasahuji u nehody u Nížkovic na Vyškovsku; havarovalo vozidlo BMW, které skončilo na střeše. Komunikace I/54 je neprůjezdná. Dopravu policisté odklání na Kobeřice a Uhřice. Ve vozidle zůstal zaklíněný řidič a jeho spolujezdkyně.

Obě osoby byly vyproštěny a jsou v péči lékařů. Starší řidič byl schopen dechové zkoušky. Ta měla negativní výsledek. Muže převezla sanita do nemocnice. Spolujezdkyni záchranáři transportovali letecky. Příčina a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Soběslavští profesionální hasiči likvidovali u obce Choustník následky dopravní nehody osobního automobilu značky Škoda Fabia. Havarovaný automobil se nacházel na střeše mimo komunikaci, řidička jela ve vozidle sama a při příjezdu jednotky byla mimo vozidlo v péči posádky zdravotnické záchranné služby.

Jednotka provedla zabezpečení místa nehody. Z vozidla neunikala žádná provozní kapalina. Po zdokumentování policisty pomohla jednotka majiteli s převrácením automobilu na kola. Následně odpojila autobaterii.