Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

U dopravní nehody nákladního a osobního vozidla zasahovali před polednem profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a JSDH Třebechovice pod Orebem na silnici č. 299 mezi Třebechovicemi pod Orebem a Libranticemi v katastru obce Jeníkovice. Komunikace byla neprůjezdná, kamion skončil po nárazu napříč silnicí, částečně byl mimo komunikaci v příkopu.

Při nehodě byli dva lidé zraněni, aby se k nim hasiči lépe dostali, museli odtáhnout osobní vůz od nákladního. Pacienti byli předáni do péče ZZS. Odtažení kamionu musela zajistit odborná firma, na místě zůstala následně už jen dobrovolná třebechovická jednotka.

V ulici Říčařova na silnici č. 33 zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a z centrální hradecké stanice u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Jedno z aut skončilo po nárazu mimo komunikaci.

Dvě osoby se při nehodě zranily, do péče si je převzala ZZS. Hasiči havarovaný vozidla zajistili, provedli opatření proti vzniku požáru, odpojili akumulátory a usměrňovali dopravu v okolí nehody.

Dvě hasičské jednotky (profesionální hasiči Děčín a dobrovolní hasiči Horní Žleb) vyjely k nahlášenému požáru u budovy školky v ulici Weberova v Děčíně, na Letné. Podle oznámení vycházel kouř ze sklepa.

Po příjezdu bylo zjištěno, že došlo k zahoření odpadu pod schodištěm. Požár byl v těžko přístupném místě. Hasiči se museli k ohni doslova probourat. Příčina je v šetření, na místo přijel vyšetřovatel požárů.

Dvě jednotky hasičů vyjely k ohlášené dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla, ke střetu došlo nedaleko obce Svídnice. Při nehodě byl jeden člověk zraněn a jeden bohužel svým zraněním na místě podlehl.

Hasiči zajistili místo události a zabezpečili vozidla proti vzniku požáru. Komunikace mezi Svídnicí a Kosteleckou Lhotou byla na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Po zadokumentování místa nehody ze strany policie se pak hasiči postarali o úklid vozovky.