Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V katastru obce Potštejn došlo ke střetu osobního a nákladního vozidla, na místo jeli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí. Při nehodě byli tři lidé zraněni, byli v péči ZZS a hasiči pomáhali záchranářům s ošetřováním.

Dále se jednotky postaraly o zajištění místa události, na vozidlech byla provedena protipožární opatření a musela být omezena také doprava, protože komunikace byla po určitou dobu neprůjezdná. Následně pomohli hasiči s naložením osobního vozu na odtah, nákladní automobil odjel po vlastní ose.

Profesionální jednotka z hradecké centrály byla přivolána k dopravní nehodě osobního vozidla, které prorazilo zábradlí na Malšovickém mostě a spadlo na komunikaci vedoucí pod ním. Vozidlo skončilo převrácené na střechu, řidič zůstal uvnitř, protože měl zaklíněnou ruku.

Hasiči osobu vyprostili a předali ji do péče ZZS. Jednotka se dále postarala o zabezpečení vozidla, uniklé provozní kapaliny zasypala sorbentem, přetočila automobil zpět na kola, zajistila úklid vozovky a předala místo zásahu policistům, kteří nehodu vyšetřují.

Profesionální jednotka z centrální hradecké stanice vyjela do části Svinary, aby zachránila muže a dva psy z ostrůvku na řece Orlici. Místo se nacházelo nedaleko svinarského mostu, osoba se zvířaty se nemohla dostat zpět na břeh kvůli silnému vodnímu proudu.

Hasiči spustili na řeku gumový člun s dvoučlennou posádkou, kvůli proudu v řece museli provést také jištění z břehu pomocí plovoucího lana. Hasiči muže i se zvířaty na ostrůvku vyzvedli a na raftu jej dopravili zpět na souš, všichni byli v pořádku.