Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K ohlášenému požáru osobního automobilu vyjeli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Vamberk do obce Záměl. U vozidla došlo k zahoření v motorovém prostoru, při příjezdu hasičů už nebylo plamenné hoření viditelné.

Vozidlo zkontrolovaly jednotky pomocí termokamery a bylo ponecháno mimo komunikaci. Vyšetřovatel hasičů zjistil, že došlo k technické závadě na elektroinstalaci, požár nezpůsobil žádnou škodu.

Profesionální hasiči z prachatické stanice zasahovali ve svém městě na Velkém náměstí, kde se na dvoře muzea zamotala do sítě proti holubům mladá poštolka. Mládě mělo pravděpodobně zlomenou nohu, a proto velitel zásahu zavolal odchytovou stanici ve Vimperku-Klášterci, jejíž pracovníci přislíbili, že si mládě vyzvednout.

Hasiči mezitím poštolku ze sítě vymotali a uložili do krabice. Tu odnesli na stanici Městské policie Prachatice.

Na silnici první třídy č. 6 u Karlových Varů došlo k tragické dopravní nehodě. Dle prvotních informací, měla řidička vozidla Volkswagen dostat pravděpodobně smyk a následně se střetnout s protijedoucím vozidlem značky Škoda.

Řidič vozidla Škoda při dopravní nehodě bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem. Přesná příčina a okolnosti tragické nehody jsou v současné době předmětem dalšího šetření.