Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální jednotka ze stanice Jaroměř zajišťovala místo v ulici Sídliště ve Smiřicích, kde došlo při překopnutí středotlaké přípojky k úniku plynu. Hasiči ohraničili prostor kolem úniku, provizorně nebylo možné plyn zastavit.

Po příjezdu plynařů bylo určeno místo uzávěru, jednotka k němu vykopala jámu a poté se podařilo únik zastavit. Hasiči ještě obešli pro kontrolu okolní domy a předali místo zásahu plynařům.

Profesionální hasiči z českobudějovické stanice vyjeli v Českých Budějovicích na Pražskou třídu, kde byl nahlášen kouř a možný požár v jedné z budov. Průzkum na místě ukázal, že v místnosti sloužící jako elektrická rozvodna je cítit kouř, který aktivoval čidla požárně bezpečnostního zařízení.

Hasiči celou rozvodnu včetně rozvodných skříní a stropu zkontrolovali termokamerou. Žádný požár ani žhnutí elektroinstalace nezjistili. Provozovateli bylo nařízeno, ať celý prostor po dobu několika hodin důkladně monitoruje a byla mu doporučena kontrola elektroinstalace a osvětlení místnosti.