Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na silnici č. 14 v Podbřezí zasahovala profesionální jednotka z Dobrušky u dopravní nehody osobního vozidla, které narazilo do stromu. Jednoho zraněného člověka museli hasiči z havarovaného vozu vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Na místě spolupracovali hasiči s policií a záchranáři, pro zraněného člověka přiletěl vrtulník LZS.

Jednotka pomohla s transportem pacienta, zajistila místo události a zabezpečila automobil proti vzniku požáru. Dále museli hasiči pokácet poškozený strom, do kterého auto narazilo. Po došetření pomohla jednotka s naložením vozidla na odtah a zlikvidovala uniklí provozní kapaliny.

Zajištění obou havarovaných vozidel a úklid vozovky zajistila ve Veselí nad Lužnicí profesionální jednotka ze stanice Soběslav. Nehoda je bez zranění. Jednotka provedla na automobilech protipožární opatření, uniklé provozní kapaliny zasypala sorbentem.

Po příjezdu Policie ČR vyčkala zadokumentování nehody a následně pomohla odtahové službě s naložením jednoho havarovaného vozidla na vozidlo odtahové služby. Druhé auto hasiči odtlačili ze silnice na přilehlý odstavný pruh. Po zametení použitého sorbentu a úlomků plastů byla zprovozněna silnice v obou pruzích.